Dubbel Bier
Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp in aanleveren.
- 8%
Dubbel Bier
Een “levend”abdijbier dat na zijn eerste gisting op vat, mooi verder evolueert tijdens de tweede gisting. Deze fluweelzachte dubbel bier heeft een donkerbruine kleur met bordeauxrode ondertonen, een fruitige smaak en hoppige nasmaak. Heerlijk bij vleesgerechten. Ook heeft deze dubbel een mooie schuimkraag.
Private Label
Op de fles kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.
Relatiegeschenk
Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.
Ingrediënten
Water, mout, hop en gist.
Wat is dubbel bier
De dubbel is een biersoort waarbij tijdens het brouwproces meer graan wordt toegevoegd. Dit zorgt voor meer suikers en dat heeft weer een hoger alcoholpercentage tot gevolg. De smaak is zoet en weinig bitter. De term dubbel verwijst naar de hoeveelheid graan per liter water die bij het brouwen gebruikt wordt. Hoe meer graan, hoe meer suiker. Meer suiker zorgt weer voor een hoger alcoholpercentage en de typische zoete smaak van de dubbel.
Dubbel bier heeft dus niets te maken met een dubbele vergisting. Alle bieren hebben een hoofdgisting en een nagisting. Wel kunnen sommige dubbels ook nog nagisting op fles hebben. Dan wordt direct na het vullen van de fles gist en suiker toegevoegd. Hierdoor wordt het bier nog voller van smaak en krijgt het de ‘koolzuurprik’.
Geschiedenis van dubbel bier
De naam ‘dubbel’ heeft eigenlijk niets te maken met de samenstelling of de smaak van het bier. Voor een sterker bier heb je meer suikers nodig. Dus ook meer mout. Het is alleen niet zo dat dubbel met precies twee keer zoveel mout is gebrouwen dan een andere biersoort. Hoe komt de dubbel dan wel z’n naam? Vroeger werd met kruizen op de vaten aangegeven hoe zwaar het bier was dat er in zat. Niet iedereen kon lezen, maar zo begrepen ze allemaal wat er bedoeld werd. Voor een dubbel werden twee kruizen gebruikt.