Karamel Likeur
Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.
- 28%
Karamel Likeur
Een heerlijke likeur met de herkenbare smaak van gebrande suiker en toffee.
Private Label
Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.
Relatiegeschenk
Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.
Wat is Karamel
Karamel is een zoete smaakmaker die wordt gebruikt in veel zoetwaren. Het wordt gemaakt door suiker te verhitten, die daardoor bruin wordt en een andere, door velen als aangenaam ervaren smaak verkrijgt. Dit proces wordt karamelliseren of Karramelisatie genoemd.
Karamel wordt gemaakt door de suiker in een pan met dikke bodem langzaam te verhitten tot 170 °C. Als de suiker smelt en deze temperatuur benadert, breken de moleculen in verschillende componenten uiteen. Er ontstaat een bruine kleur, de karamel gaat iets bruisen en het gaat ook anders ruiken. De basisstof suiker heeft geen geur. Op het juiste moment moet de karamel uit de pan gegoten worden op een koud, ingevet oppervlak. De karamel wordt dan snel helemaal hard en krijgt een heerlijke smaak van gebrande suiker en toffee.
Karamel-Koffie Milkshake
Ingrediënten:
- 225 ml melk
- 1 staafje oploskoffie mocca
- 150 ml karamelijs
- 1 scheut karamel likeur
- karamelsiroop
- slagroom
- STAP 1
Doe de melk, oploskoffie, karamelijs en een scheut likeur in een blender.
Mix tot een romige milkshake. - STAP 2
Schenk de milkshake in een glas, spuit er een toef slagroom op en giet er wat karamelsiroop over.
- STAP 3
Genieten maar!