Amaretto
Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.
- 22%
Amaretto
Amaretto is een likeur die zijn naam te danken heeft aan zijn smaak. Het betekend een beetje bitter. Amaretto wordt gemaakt met behulp van de pitten van amandelen.
Private Label
Op de fles (naar keuze) kan uw eigen etiket of zeefdruk. Deze ontwerpen wij kosteloos voor u, of u kunt uw eigen ontwerp aanleveren.
Relatiegeschenk
Wat is er nou leuker dan een gepersonaliseerde fles om uw relaties cadeau te doen? Samen ontwerpen wij voor u een fles met daarop een logo, een tekening van uw gebouw, spreuk, groet of noem maar op.
Tiramisu met Amaretto
Ingrediënten:
- 3 grote eieren eiwit en eidooier gesplitst
- 4 el suiker
- 300 gram mascarpone
- 3 el amaretto
- rasp van 1 limoen eventueel een beetje sap
- 2 dl sterke versgezette koffie
- 1 pak lange vingers ongeveer 200 gram
- pure vlokken of 1 reep pure chocola
- cacao poeder
- optioneel: amandelschaafsel
- Stap 1: Klop de eidooiers met de suiker samen tot een luchtige lichtgele massa.
-
Stap 2: Doe de mascarpone in een kom en roer dit eerst even een beetje los met een vork. Voeg 1 eetlepel van de amaretto en de rasp van de limoen toe en roer dit goed door.Doe eventueel een heel klein scheutje limoensap erbij als je het wat frisser wilt houden. Vouw de eidooiers door de mascarpone tot het een geheel is.
-
Stap 3: Meng de koffie met wat water (ongeveer 1 dl) en doe de andere 2 eetlepels amaretto er ook door.
-
Stap 4: Doop de lange vingers stuk voor stuk even in het koffie mengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal. (rechthoekig of vierkant)
-
Stap 5: Als de bodem bedekt is verdeel je de helft van je mascarpone mengsel eroverheen. Doe hier wat geraspte pure chocola overheen. Maak vervolgens een tweede laag met de lange vingers (weer in de koffie dopen) en schep de andere helft van het mascarpone mengsel eroverheen.
-
Stap 6: Strijk de bovenkant glad, bedek met plastic folie en laat dit minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.Voor serveren bestrooi je het met wat cacaopoeder, en vul je het aan met eventueel wat chocolade schaafsel en geroosterde amandelen.